

FUTURES OF SEAFOOD - MARINE ESTATE WORKSHOP

DAY 3 - THURSDAY 6TH JUNE | 9AM - 12PM

The Futures of Seafood team will host a half-day workshop to discuss how the study will deliver an industry informed program of work to support a secure, resilient and thriving Australian seafood community.

TIMING	TITLE	PRESENTERS	
8:50am - 9:00am	Arrival: Tea and coffee		
9:00am (10 minutes) Main room	Introduction	Angela Williamson, Blue Economy CRC + Futures of Seafood	
9:10am (10 minutes) Main room	Our Seafood Industry	Veronica Papacosta, Seafood Industry Australia + Futures of Seafood	
9:20am (10 minutes) Main room	Futures of Seafood project introduction and overview What is the Futures of Seafood Study looking to achieve and how will your insights and input be used? How can users of the Marine Estate use the study outputs?	Angela Williamson, Blue Economy CRC + Futures of Seafood	
9:30am (40 minutes) Main room	IMPACTS timeline Yesterday + today + tomorrow (2002 to 2040) Looking back + looking ahead what have been or will be the key milestones for your business/sector/department's operations?	Jessica McInerney, Seafood Industry Australia + Futures of Seafood	
MORNING TEA IS SERVED AT MANTRA POOLSIDE FROM 10:10AM – 10:15AM - DELEGATES CAN TAKE WORKING MORNING TEA BACK TO THE PROJECT MEETING ROOM			
10:10am (25 minutes) Main Room	INSIGHTS Operating Areas/Areas of Interest Map		
	During the break please look back + head to help us capture the breadth of historical, current and future (2002 – 2040) operations of other marine users in the Marine Estate.	Jessica McInerney, Seafood Industry Australia + Futures of Seafood	
	Please use the post-it notes and markers at your seat to write your business/ sector/department's name, the project name, the project status (current, indicative, proposed, declared) and affix the post-it to the zone area on the Australia wall map.		



FUTURES OF SEAFOOD - MARINE ESTATE WORKSHOP

DAY 3 - THURSDAY 6TH JUNE | 9AM - 12PM

The Futures of Seafood team will host a half-day workshop to discuss how the study will deliver an industry informed program of work to support a secure, resilient and thriving Australian seafood community.

TIMING	TITLE	PRESENTERS
10:35am (35 minutes) Main Room Break out group – Marine Estate Users + Researchers	INSIGHTS Barriers to co-existence What are the biggest challenges your organisation i.e. other marine users, is facing in their efforts to coexist with the seafood industry that are not being adequately addressed?	Jessica McInerney, Seafood Industry Australia + Futures of Seafood
10:35am (35 minutes) Main Room Break out group - Government + Regulators	INSIGHTS Barriers to co-management What are the biggest challenges your department is facing in your efforts to co- manage the marine estate and the seafood industry with other departments and regulators that are not currently being adequately addressed?	Jessica McInerney, Seafood Industry Australia + Futures of Seafood
11:10am (35 minutes) Main Room	AMBITIONS Goals to 2040 What are your organisation's goals/targets from now until 2040? How are they tracking? And, how are you measuring their progress?	Jessica McInerney, Seafood Industry Australia + Futures of Seafood
11:45am (3 minutes) Main Room	How to stay connected to study updates	Jessica McInerney, Seafood Industry Australia + Futures of Seafood
11:48am (10 minutes) Main Room	Last words from Seafood Industry Australia + Blue Economy CRC	Veronica Papacosta, Seafood Industry Australia + Futures of Seafood Angela Williamson, Blue Economy CRC + Futures of Seafood











